Bemutatkozás

A Szoftveripari Innovációs Pólus Klaszter vezető szoftveripari kutatóközpontok, vállalatok és technológiai transzfer szervezetek összefogásának eredményeként, a Szegedi Tudományegyetem ipari partner együttműködéseire, illetve az e-Szeged konzorcium működésére építve 2007. szeptember 21-én 19 taggal alakult meg.

A Klaszter tagjai korábbi együttműködéseik alapján felismerték, hogy fejlesztéseiket összehangoltan végezve versenyképesebb technológiák, termékek és szolgáltatások előállítására képesek. A Klaszter az összefogás kiterjesztésével, valamint az együttműködések még hatékonyabb koordinálásával biztosítja a tagok számára a magas hozzáadott értékű K+F tevékenységek megerősödését, az ehhez kapcsolódó képzést és oktatást, valamint a tudásintenzív tevékenységek infrastruktúrájának megteremtését.

Víziónk

A Szoftveripari Innovációs Pólus Klaszter víziója az, hogy a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) nemzetközi színvonalú tudásbázisára és a Klaszter tagvállalatainak gyakorlati eredményeire támaszkodva üzleti együttműködések, innovatív fejlesztések és nemzetközi együttműködések révén előmozdítja a tagvállalatok piaci és gazdasági eredményességét.

Küldetésünk

A Klaszter az egyetemi képzés fejlesztése és a szoftveripart reprezentáló kis- és középvállalkozások erőforrásainak, kompetenciáinak hatékony és tudatos felhasználásával kíván hozzájárulni ahhoz, hogy az informatikai iparág a Dél-alföldi régióban és Szegeden a helyi gazdaság jelentős tényezője legyen.

Alapító okirat letölthető innen

< előző      2023. június    következő >
H K Sz Cs P Sz V1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Minősítéseink