Eszéken mutatkozott be a Klaszter a Duna Program rendezvényén
2016-09-25
A Duna Régió Stratégia 8-as prioritásterülete, a versenyképesség rendkívül fontosnak találja a kamarák, gazdasági, üzleti szervezetek, klaszterek szerepét a stratégia végrehajtásában. A szervezők ezen célok érdekében munkacsoport megbeszélést tartott, ahol a Klaszter is bemutatkozott.

 

A Versenyképességi prioritásterületben a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara vezető szerepet játszik, két munkacsoportot is képvisel és vezet, a szakképzést valamint az üzleti szervezetek együttműködését. A Kamara az Üzleti szervezetek együttműködése munkacsoport taglétszámának növelését tűzte ki céllul, illetve a magyar képviselet erősítését, melynek kapcsán kapott meghívást a Szoftveripari Innovációs Pólus Klaszter is, egyedüliként képviselve a magyaroszági klasztereket. A munkacsoporti megbeszélésre 2016. szept. 22-23-án Eszéken (Horvátország) került sor. Ugyanezen napok keretében további témák és munkacsoportok is üléseztek, melyek az Innováció és technológia transzfer illetve a Környezetvédelmi technológiák és az energiahatékonyság témában zajlanak. Így lehetőség volt más témákba is bepillantást nyerni.

A szakmai nap első napján több szervezet kapott lehetőséget bemutatkozásra a Duna Program célterületeit képviselő országokból. A rendezvény további célja volt, hogy a megllévő kapcsolatok erősítése, ismertetésre kerüljenek azon lehetőségek, melyek a kamarák, üzleti szféra-beli együttműködései lehetőségeket tárja fel, ill. a szervezetek számára biztosít bemutatkozási lehetőséget (kamarák, fejlesztési ügynökségek, klaszterek, Enterprise Europe Network).

A rendezvény programja

A klaszter bemutatkozó előadása

A rendezvény második napján a helyi Tera Technopolis business incubator központot is megismerhettük, mely szintén üzleti, együttműködési lehetőségeket nyújhat a klaszter és a tagvállalatok számára.

vissza
< előző      2020. július    következő >
H K Sz Cs P Sz V


1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Minősítéseink