Tech Trend Show 2017 Szeged 10 éves megalakulását ünnepelte a Szoftveripari Innovációs Pólus Klaszte
2017-12-04
A Szoftveripari Innovációs Pólus klaszter idén ünnepelte megalakulásának 10. évfordulóját, mely kapcsán 2017. december 04-én megrendezte az első Tech Trend Show 2017 Szeged rendezvényt. A konferencia és kiállítás az IT ipar újdonságainak és legizgalmasabb fejlesztéseinek bemutatását tűzte célul az IT szektor iparági szereplői, a potenciális befektetők, illetve az érdeklődők és a jövő generációja elé.

 

A Tech Trend Show kiemelt témái között szerepelt a „Cashless Szeged” program ismertetése, melynek keretében bemutatásra került az ország első, teljes közösségi közlekedési elektronikus fizetési rendszer is. Emellett a Szegedi Tudományegyetem Szoftverfejlesztés Tanszék - a tudományos szféra jelentős globális ICT piaci szereplőkkel való együttműködésen keresztül - mutatta be a legprogresszívebb IoT fejlesztési területeket.

A Tech Trend Show-n a progresszív technológiai trendek meghatározó szereplői mutatták be fejlesztéseiket a Smart alapú sikeres üzleti megoldásaira; a Mobile-App Dev – UX Desing/Gaming; az Ember mint IoT adatforrás; az Új trendek az IT professzionális képzésben; a Smart city és közlekedés mint az IoT zászlóshajói szekciókban.


Az előadók sorában: IT Services Hungary Kft., AnswerMiner, P92 RDI Kft., evosoft Hungary Kft., StudioPresent Kft., Nuage Kft., Bay Zoltán Nonprofit Kft., Tigra Kft., DotLab Kft., Starschema Kft., Dopti Kft., Checkpoint-IT Education&Recruitment Center, Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Junior Achievement Magyarország, Delta Csoport, Szegedi Közlekedési Társaság, SZTE Informatikai Intézet, Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft.


A kiállítók számos olyan témával jelentek meg, melyek a látogatók interaktív bevonására is lehetőséget biztosítottak, ill. a digitális jövő kihívásaira is felhívták a figyelmet. Ezek között szerepelt az Oracle technológiájú adattárházak gépi elemzése, a virtual reality játékbemutató, a nemzetközi piacon jelenlévő szabadkai cégek fejlesztései, az IT piaci igényekre reagáló innovatív képzések, a „Cashless Szeged”: utazzon egy érintéssel, a fedélzeti jegykiadó automata tesztelése.


Kiállítók: „Cashless Szeged”, Clarity Consulting Kft., IT Services Hungary Kft., IT Cluster Subotica, BarCraft Szeged, Checkpoint-IT Education&Recruitment
A Tech Trend Show-n, az „ICT piac Szegeden” kerekasztal beszélgetés olyan témákkal is foglalkozott mint az ICT szektor szegedi helyzete és hogy a helyi piac milyen befektetési környezetet, támogatást tud nyújtani a betelepülő, ,illetve fejleszteni szándékozó új ICT cégeknek.

Tech Trend Show számokban:
- 6 szekció
- 24 technológiai, befektetés-ösztönzési előadás
- közel 200 látogató

A Szoftveripari Innovációs Pólus Klaszterről:
A Szoftveripari Innovációs Pólus Klaszter akkreditált, nemzetközi ezüst fokozatú klaszter a szoftverfejlesztés területén. A tagok működési területe egész Magyarországot lefedi, székhelyileg/telephelyileg a Dél-Alföldön, Szegeden találhatók. A klaszter tagjainak száma 40, melyek többségében mikro-, kis- és középvállalkozások, 3 egyetem (Szegedi Tudományegyetem, Pécsi Tudományegyetem, Debreceni Egyetem), 1 kamara (Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara).

A Klaszter 2007-es megalakulása óta katalizátora nagyszámú üzleti és kutatási együttműködésnek.

A Szoftveripari Innovációs Pólus Klaszter elmúlt években elért sikeres eredményeit is tükrözi:
- 100+ üzleti együttműködési projekt, a klaszter tagok közel 15 milliárd forint támogatást nyertek el GOP és GINOP fejlesztésekkel 2007-2016 között.
- A tagok együttműködésével létrehozott 3 projektcég az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott forrásból közel 3 milliárd forint összegű projektet valósított meg.
- 2008 óta folyamatosan rendelkezik a klaszter az akkreditált innovációs klaszter minősítéssel.
- A Klaszter a helyi gazdasági élet eredményeit elismerő Presztízs Gálán különdíjat nyert el 2009-ben.
- A European Secretariat for Cluster Analysis (ESCA) nemzetközi szervezet „Cluster Management Excellence Label SILVER – Striving for Cluster Excellence” minősítése. Magyarországon 1 klaszter rendelkezik arany fokozattal és 2 klaszter ezüst fokozattal.
- A Klaszter a nemzetközi minősítése révén felkerült a nemzetközi klaszterek térképére, azzal, hogy az European Cluster Collaboration Platform tagja, mely a feltörekvő iparágak értékláncaiba történő együttműködésekre nyit valós színterű együttműködést.
- Több mint 100 közvetlen kapcsolat jött létre nemzetközi klaszter szervezetekkel EU-ban és EU-n kívül.


A Szoftveripari Innovációs Pólus Klasztert a kiemelt együttműködéseket felmutató és a nemzetközi piacon is látható klaszterek között tartják számon.

A Klaszter sikeres működését Akkreditációs Klaszter Címmel díjazták 2017-ben, ezzel már harmadszorra újította meg Akkreditációs Klaszter címét újabb két évre.
A Magyarországon akkreditált klaszterek száma 25. Az akkreditált klaszterekben részt vevő vállalkozások árbevétele eléri a 7700 milliárd forintot - ennek csaknem harmada kivitelből származik - s egy főre 18,3 millió forint hozzáadott értéket termelnek. A klaszterek 908 vállalkozás működését hangolják össze.

Képgalléria

Előadások

Keynote előadások

Nagy Sándor, alpolgármester - SZMJV: Cashless Szeged bemutatása

Dr. Kiss Ákos, egyetemi docens - SZTE Szoftverfejlesztés Tanszék: Merre tart az IoT? Nemzetközi projektek a Szegedi Tudományegyetemen

Szekció1: Smart alapú sikeres üzleti megoldások

Borbély Bence - AnswerMiner: AnswerMiner adatelemzés könnyedén

Szabó László - P92 RDI Kft.: "Piros az ég alja: aligha szél nem lesz" - Előrejelzés és profit maximalizálás az agráriumban

Gyuris Lajos - evosoft Hungary Kft.: IoT és Industry 4.0

Szekció2: Mobile - App Dev - UX Design/Gaming

Koza Andor - Studio Present Kft.: Mainstay - Intelligens öntőzőrendszer - Egyedi hardver+React+Drupal8

Kurucz Attila - Nuage Kft.: Augmented UX (avagy az AR UX kihívásai)

Dr. Beleznai Róbert - Bay Zoltán Nonprofit Kft.: Virtuális valóság adata lehetőségek a veszélyes üzemek karbantartóinak képzésében

Szenci Attila - DotLab Kft.: Access-NFC-s beléptető rendszer Raspberry PI Zero W alapokon

Szekció3: Az ember mint IoT adatforrás

Brogli Péter - Bay Zoltán Nonprofit Kft.: Acitve Assisted Living fejlesztések

Minkó Mihály - Starschema Kft.: Adatvizualizáció és üzleti döntéshozatal

Dombi József Dániel - Dopti Kft.: HealthWatch a betegségek előrejelzésére

Szekció4: Új trendek az IT professzionális képzésben

Kiss Alexa - IT Services Hungary Kft.: A digitális jövő munkaerő kihívásai

Susányi István - Checkpoint-IT Recruitment&Education Center: Az IT tudásipar innovációja

Durovic Éva - Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara: Hogyan legyen egy infokommunikációs cég kreatív és innovatív? Személyreszabott kreativítási szintfelmérés és fejlesztés

Kovács Ildikó-Musákné Gergely Orsolya - Junior Achievement Magyarország: "Programozd a vállalkozásod!"

Szekció5: Smart city és közlekedés mint IoT zászlóshajói

Kiss-Vámosi Gábor - Bay Zoltán Nonprofit Kft.: eCall - életet menthet közúti balesetben

Egri Zsolt - DELTA Csoport: A közeljövő fejlesztési lehetőségei a közösségi közlekedésben Szegeden

Dr. Balázs Péter - SZTE Informatikai Intézet: Ipari minőségellenőrzés egyedi tervezésű CT-szkenner segítségével

Szekció6: ICT piac Szegeden - Befektetés ösztönzési - foglalkoztatási workshop

Nagy Sándor - Szeged Megyei Jogú Város: Befektetési környezet Szegeden

Szanati László - Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft.: IKT befektetések támogatása Szegeden

Egyedi ajánlatok IT cégeknek a BarCraft Szeged felajánlásával

vissza
< előző      2022. augusztus    következő >
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31Minősítéseink