Szeged készen áll a kihívásokra
2016-09-27
Nemzetközi befektetésösztönzési konferenciát rendeztek szerdán a József Attila Tanulmányi és Információs Központban, melyen elsősorban a közelmúltban bejelentett BP beruházás körülményeiről és lehetőségeiről beszéltek az előadók.

 

A konferenciát megnyitó beszédében Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester hangsúlyozta, ennél jobb időpontban nem is rendezhették volna a rendezvényt, hiszen az úgynevezett a Shared Service Center szektor (SSC) hasznosságát mutatja a hétfőn a BP-vel aláírt megállapodás, amely az óriáscég szegedi befektetését tette hivatalossá.

Nagy Sándor a Beszámoló az SSC Szeged Projekt eredményeiről című előadásában ezt részletesebben is kifejtette. Közel egy éves előkészítő munka után született meg a megállapodás a BP-vel, és a városháza két kollégája lényegében csak ezen a projekten dolgozott ez alatt az időszak alatt. Részletesen ecsetelte Szeged előnyeit: A város egy év alatt 25 ezer munkavállalót bocsát ki, a főváros másfél óra alatt elérhető, két ország is a szomszédban fekszik, az önkormányzat pedig minden segítséget megad az itt befektetni vágyó cégeknek. Ennek eredménye az, hogy Szeged készen áll minden kihívásra, mely a befektetések volumenéből és jellegéből adódik.

Mint ismert, az új szegedi GBS központ megnyitása annak a sokrétű szakmai tudással rendelkező munkaerőpiaci rétegnek teremt munkalehetőséget, akik a BP számára stratégiai jelentőségű növekedési területeken, ezen belül pénzügy, számvitel, beszerzés, adóügyek, HR szolgáltatások, tőzsdei kereskedés támogatás vagy ügyfélszolgálat területén szeretnének elhelyezkedni. A BP képviselői is felszólaltak a konferencián, és reményüknek adtak hangot, mely szerint tökéletes választás volt részükről Szegedre telepíteni a központot.

A hétfői bejelentésen Richard Hookway, a BP globális szolgáltatásokért felelős ügyvezető igazgatója elmondta “Nemcsak a British Petrol, hanem Magyarország és Szeged számára is nagyon fontos a bejelentésünk. 500 új munkahelyet hoz létre a BP, amely olyan emberek vár, akik magas szintű képzettséggel rendelkeznek, idegennyelveket beszélnek. Ők fognak dolgozni cégünk új szolgáltatóközpontjában”.

Egyelőre átmeneti helyen dolgoznak majd a cég munkatársai. 2017 közepére kész lesz az irodaház, ahol a jövő év végére már 200 munkavállaló fogja a feladatokat ellátni. Elsősorban jó szaktudással, idegennyelv-ismerettel rendelkezőket várnak a BP-hez.

 

vissza
< előző      2020. július    következő >
H K Sz Cs P Sz V


1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Minősítéseink